Langtidsstegt lammebov med basmati ris

Ingredienser 

  • 2 kg Lammebov
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. sortpeber
  • 1 spsk. allehånde
  • Lidt kardemommekapsler
  • Laurbærblade
  • 500 gr. Basmati ris
  • 3 spsk. olie eller smør
  • 1 liter vand
  • Salt 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader, stik boven med kardemommekapsler og laurbærblade. 
  2. Bland krydderier med olie og masser boven godt. 
  3. Fyld vand i en bradepande ca. 4-5 cm op ad kanten, læg risten over og kom lammeboven på.
  4. Læg et stykke bagepapir og dæk med 4-5 lag sølvpapir og sæt kødet i ovnen i 4 timer. 
  5. Lad boven hvile 10 minutter før udskæring.

Basmati ris 

  1. I en gryde tilsæt olie. Bagefter kommer du risene i gryden, og steg i 2 min. Tilsæt vand og salt. Når vandet koger skru ned for varmen, lad risene simre ca. 15 min.
  2. Kan pyntes med ristede nødder, rosiner eller efter eget smag.

Kontakt os

Skulle du have nogle spørgsmål til vores opskrifter, tilberedning af retter, ingredienser, kød, kylling eller andre produkter, så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os på info@slagteralibaba.dk eller 33 31 61 12.

Links