Fortsæt til indhold
Beef Shawarma
- 1 kg kød, skåret i tynde strimler.
- 3 spsk. hvid eddike.
- 1 dl yoghurt.
- 2 stk. sort peber.
- 2 tsk. løgpulver.
- 1 ½ tsk. kanel.
- 4 fed knust hvidløg.
- 1 tsk. stødt koriander.
- 1 tsk. stødt kardemomme.
- 1 tsk. paprika.
- 4 spsk. raspolie.
- 1 stk. citron skåret i tynde skiver.
Tahindressing:
- 1 dl Tahin
- ½ dl vand, måske lidt mere kommer an på Tahinens tykkelse
- Saften af 1 citron
- Salt
- 1 fed hvidløg
- For en grøn Tahindressing, kommer man blot persille i.
- (Blend alle ingredienser i blender eller foodprocessor)
Sådan gør du:
- Bland marinaden og kødet godt sammen, gerne dagen før eller mindst i 6 timer.
- Sigt kødet godt, sorter citronskiver fra og steg shawarmaen i en stor pande.
- Serveres med pitabrød, salat, og tahindressing.