Fortsæt til indhold
Adana Kebab med løgsalat
- 1 kg blanding af lam og kalvekød.
- 1 stk. stort løg hakket og drænet for vand.
- 2 fed knust hvidløg.
- 2 stk. rødpeber finthakket.
- 2 dl hakket bredbladet persille.
- 1 spsk. salt.
- 1 tsk. sortpeber.
- 1 spsk. Chiliflager (efter egen smag).
Løgsalat:
- 2 stk. løg skåret i tynde halvmåner.
- 1 spsk. sumak.
- 1 håndfuld bredbladet hakket persille.
- 1 knivspids salt.
Tilbehør:
- Tomater
- Grøn tyrkisk peber
Sådan gør du:
- Bland kød og ingredienser sammen til en ensartet masse.
- Kom kødet på køl i et par timer, for bedre at det er nemmere at forme på spyd.
- Gril kebab på en gril, eller i ovnen på 220 garder i 20 minutter.
- Serveres med løgsalaten, syltede agurk, grillede tomater/grillede grønpeber, sumak, salt og tyrkisk fladbrød.