Adana Kebab med løgsalat

  • 1 kg blanding af lam og kalvekød.
  • 1 stk. stort løg hakket og drænet for vand.
  • 2 fed knust hvidløg.
  • 2 stk. rødpeber finthakket.
  • 2 dl hakket bredbladet persille.
  • 1 spsk. salt.
  • 1 tsk. sortpeber.
  • 1 spsk. Chiliflager (efter egen smag).

Løgsalat:

  • 2 stk. løg skåret i tynde halvmåner.
  • 1 spsk. sumak.
  • 1 håndfuld bredbladet hakket persille.
  • 1 knivspids salt.

Tilbehør:

  • Tomater
  • Grøn tyrkisk peber

Sådan gør du:

  1. Bland kød og ingredienser sammen til en ensartet masse.
  2. Kom kødet på køl i et par timer, for bedre at det er nemmere at forme på spyd.
  3. Gril kebab på en gril, eller i ovnen på 220 garder i 20 minutter.
  4. Serveres med løgsalaten, syltede agurk, grillede tomater/grillede grønpeber, sumak, salt og tyrkisk fladbrød.