Kafta-ret

Palæstinensisk-Kaftaret

Opskrift til inspiration: Palæstinensisk kafta-ret (Kafta/köfte i tomatsovs)

Ingredienser:

1.  500 gram Ali Baba hakket oksekød 8-10% fedt
2.  1 mellemstor til stor løg
3.  3/4 bundt persille
4.  4 mellemstore kartofler (I kan tilføje mere eller mindre)
5.  3 mellemstore tomater (I kan tilføje mere eller mindre)
6.  2-3 spsk Tomatpure
7.  3 dl vand
8.  2 tsk salt
9.  0,5-1 tsk peber
10. 0,25 tsk kanel
11. 0,5 tsk paprika

Opskrift:

1.  Skrald og skær kartoflerne i skiver. Kog dem i 10 min eller frituresteg dem til de får lidt farve (ikke helt gennemstegt).
2.  Vask og tør persille. Hak det fint i en blender. Løg hakkes også fint i blenderen.
3.  Forvarm ovnen til 200 grader.
4.  Bland persille og løg i kødet. Fordel kødet i et fad. Lav fine fordybninger med dine fingre i kødet, så du får 9 lige store firkanter.
5.  Varm 3 dl vand op og tilsæt krydderierne samt tomatpure.
6.  Hæld tomatsovsen over kødet.
7.  Skær tomaterne i skiver. Placer kartoflerne og derefter tomaterne på kødet.
8.  Sæt fadet i ovnen i 45 min.
9.  Serveres med arabisk fladbrød eller ris.

Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.