Opskrift til inspiration: Palæstinensisk kafta-ret (Kafta/köfte i tomatsovs)
Ingredienser:
1. 500 gram Ali Baba hakket oksekød 8-10% fedt
2. 1 mellemstor til stor løg
3. 3/4 bundt persille
4. 4 mellemstore kartofler (I kan tilføje mere eller mindre)
5. 3 mellemstore tomater (I kan tilføje mere eller mindre)
6. 2-3 spsk Tomatpure
7. 3 dl vand
8. 2 tsk salt
9. 0,5-1 tsk peber
10. 0,25 tsk kanel
11. 0,5 tsk paprika
Opskrift:
1. Skrald og skær kartoflerne i skiver. Kog dem i 10 min eller frituresteg dem til de får lidt farve (ikke helt gennemstegt).
2. Vask og tør persille. Hak det fint i en blender. Løg hakkes også fint i blenderen.
3. Forvarm ovnen til 200 grader.
4. Bland persille og løg i kødet. Fordel kødet i et fad. Lav fine fordybninger med dine fingre i kødet, så du får 9 lige store firkanter.
5. Varm 3 dl vand op og tilsæt krydderierne samt tomatpure.
6. Hæld tomatsovsen over kødet.
7. Skær tomaterne i skiver. Placer kartoflerne og derefter tomaterne på kødet.
8. Sæt fadet i ovnen i 45 min.
9. Serveres med arabisk fladbrød eller ris.
Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.