Bamya med lammenakke i tomatsovs

Bamya med lammenakke

Opskrift til inspiration: Bamya i tomatsovs (med lammenakke)

2-3 personer 

Ingredienser: 

  • 0,5 kg lammenakke  
  • 400 gram bamya / okra 
  • 4 fed hvidløg 
  • 3 spsk tomatpure 
  • 3 spsk granatæble sirup (valgfrit) 
  • 1 løg 
  • En håndfuld friske koriander 
  • Salt og peber 
  • Olie

Opskrift: 

  1. Hæld kogende vand på kødet i en gryde. Når vandet har kogt i 5 minutter skiftes vandet ud med 3/4 liter kogende vand. Tilføj laurblade, løg, salt og peber. Kog i 2 timer eller indtil kødet er mørt. 
  2. Steg bamya/okra i en pande med olie i 5 min. Her kan du selv bestemme, hvor meget olie du vil sætte i. De kan både frituresteges, men også steges med lidt olie for en sundere version. 
  3. Hæld okra, granatæblesirup og tomatpure i gryden med kød og lad dem simre i 15 min. 
  4. Steg hvidløg med koriander på en pande med olie i et par minutter. Hæld blandingen i gryden. 

Serveres med ris. 

Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.