Opskrift til inspiration: Bamya i tomatsovs (med lammenakke)
2-3 personer
Ingredienser:
- 0,5 kg lammenakke
- 400 gram bamya / okra
- 4 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpure
- 3 spsk granatæble sirup (valgfrit)
- 1 løg
- En håndfuld friske koriander
- Salt og peber
- Olie
Opskrift:
- Hæld kogende vand på kødet i en gryde. Når vandet har kogt i 5 minutter skiftes vandet ud med 3/4 liter kogende vand. Tilføj laurblade, løg, salt og peber. Kog i 2 timer eller indtil kødet er mørt.
- Steg bamya/okra i en pande med olie i 5 min. Her kan du selv bestemme, hvor meget olie du vil sætte i. De kan både frituresteges, men også steges med lidt olie for en sundere version.
- Hæld okra, granatæblesirup og tomatpure i gryden med kød og lad dem simre i 15 min.
- Steg hvidløg med koriander på en pande med olie i et par minutter. Hæld blandingen i gryden.
Serveres med ris.
Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.