Marineret lammekølle i ovnen

lammekølle-opskrift-halal

Ingredienser:

1 Lammekølle

5 spsk græsk yoghurt 

3 spsk olivenolie 

2 fede hvidløg (presset) 

1 tsk Peber 

3 tsk salt

2 Rosmarinkviste 

2 Timiankviste 

1 løg skåret i 4 

1 kanelstang 

Rosiner, nødder og persille til pynt

Opskrift: 

  1. Rør yoghurt, olivenolie, salt, peber og hvidløg sammen. Lav nogle små snit i køllen. Mariner lammekøllen med ingredienserne og stil den på køl natten over eller et par timer. 
  2. Forvarm ovnen til 250 grader. 
  3. Timian, kanel, løg og rosmarin tilsættes på køllen. Derefter pakkes køllen ind i først to bagepapir og derefter to sølvpapir. Stil den på et fad med 5 dl vand. 
  4. Steg køllen i 30 min. Sæt temperaturen ned til 200 grader. Steg derefter i 1,5 time. 
  5. Efter de 1,5 time tager du vandet ud af fadet og bruger det til eventuel brunsovs. På samme tid tager du bagepapir og sølvpapir af lammekøllen og giv den yderligere 15-30 min for at give den farve. 
  6. Lad lammekøllen hvile i 10 min. I mellemtiden steges rosiner og nødder efter eget ønske i smør på en pande, hvis der skal serveres ris. 
  7. Kan serveres med ris, brunsovs og varm rødkål. 

Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.