Orientalske kød dumplings i yoghurt-sovs

Sushbarak-kød-dumplings-i-yoghurt-sovs (1)

4 personer 

Ingredienser 

Dej: 

  • 500 gram mel 
  • Cirka 250 ml vand 
  • 1 tsk salt 
  • 3 spsk olivenolie 

Fyld: 

  • 300 gram hakket lammekød 
  • 2 mellemstore løg 
  • Olie 
  • Lidt kanel 
  • Salt og peber 
  • 0,5 tsk. 7-krydderier (valgfrit) 

Yoghurt-sovs: 

  • 1 liter sødmælksnaturel yoghurt 
  • 1/3 liter vand 
  • 2-3 spsk majsstivelse 
  • 1 hønsebollioun 
  • 1-1,5 tsk salt 

Topping (valgfrit) 

  • hvidløg 
  • Smør 
  • Tørret mynte 

Fremgangsmetode: 

  1. Tilføj mel, salt og olivenolie i en stor skål. Tilføj derefter vand lidt efter lidt og ælt dejen. Lad den hvile i 20 min, mens du forbereder fyldet. Bemærk, at dejen ikke skal have gær. 
  2. Hak løgene fint og steg dem på en pande med olie. Tilføj derefter kødet samt krydderierne. Hæld fyldet over i en si, da fyldet bliver nemmere at arbejde, når væsken er fjernet. Væsken kan hældes i yoghurtsovsen, når den skal laves. 
  3. Del dejen i 2 eller 3 stykker. Rul dejen ud på et bord, så den er tynd og lav små cirkler i dejen af cirka 4 cm i diamater. Fyld cirklerne med kød og fold dejen midt over, så du får en halvcirkel. Fold enderne sammen, således de rører hinanden. Sæt de små fyldte dej på en pande beklædt med bagepapir. Hæld lidt mel på bagepapiret, så de er nemmere at flytte på, hvis der skulle være behov for det.
  4. De fyldte dej sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 10 min eller indtil de får en smule farve. 
  5. Yoghurtsovsen: hæld yoghurt i en gryde sammen med salt og hønsebollioun. Rør majsstivelse i 1/3 liter koldt vand og rør det godt rundt i yoghurten inden du tænder for varmen. Nu skruer du op til høj varme og pisker godt rundt indtil yoghurten koger. Skru derefter ned på mellemvarme. 
  6. Steg hvidløg i smør i et par minutter og hæld derefter i sovsen. 
  7. Kom de fyldte dej i sovsen og lad dem koge i 10 min. 
  8. Tørret mynte tilsættes i gryden. 

Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.