Ingredienser:

Kød: 

  • 1,5-2 kg lammebov med ben
  • 8 små løg
  • Salt og peber 
  • 1 løg 
  • 2 laurbærblade 

Yoghurt-sovs:

  • 1 liter sødmælksnaturel yoghurt
  • 1/3 liter vand fra kød-vandet. 
  • 2-3 spsk majsstivelse
  • 1-1,5 tsk salt

Fremgangsmetode: 

  1. Hæld kogende vand på kødet i en gryde. Når vandet har kogt i 5 minutter skiftes vandet ud med 1 liter kogende vand. Tilføj laurblade, 1 løg, salt og peber. Kog i 2 timer eller indtil kødet er mørt. Tilsæt de 8 små løg i retten 45 min inden kødet er færdigkogt. 

Yoghurtsovsen: hæld yoghurt i en gryde sammen med salt. Rør majsstivelse i lidt koldt vand og rør det godt rundt i yoghurten inden du tænder for varmen. Nu skruer du op på høj varme og pisker godt rundt indtil yoghurten koger. Det er først nu du må tilsætte 1/3 liter vand fra gryderetten. Du må nemlig ikke komme noget varmt i kold yoghurt. Rør godt sammen og tilsæt nu kødet og løgene. Lad det simre i 10 min. Serveres med ris. 

Velbekommen. Vi ses hos Slagter Ali Baba på Halmtorvet, Vesterbro.