Ingredienser:

  • 30 stk tigerrejer 
  • 1 kanelstang
  • 1 kardemmomekapsel eller ¼ tsk. kardemomme 
  • 4 nelliker
  • løg
  • Chili 
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje 
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg 
  • salt og peber 
  • 1 tomat
  • 200 g ris 
  • Olie
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl yoghurt 
  • 1 håndfuld frisk korainder eller 1 tsk. stødt koriander 

Fremgangsmetode: 

1.                       Skyl risene i koldt vand og lig i blød i 30 min. 

2.                       Hæld olie i en gryde og steg snittet løg og knust fedløg. Tilsæt derefter krydderierne, citronsaft og tomaten skåret i tern og rør godt sammen i to minutter. 

3.                       Hæld rejerne og yoghurt i gryden og steg i 2 min ved høj varme. Tag gryden af varmen. 

4.                       Kog risenene. 

5.                       Tilføj den kogte ris i gryden og vend dem i biryaninien. 

6.                       Pynt med friske koriander. 

7.                       Serveres med tzaziki og en god salat.