Ingredienser:
- 30 stk tigerrejer
- 1 kanelstang
- 1 kardemmomekapsel eller ¼ tsk. kardemomme
- 4 nelliker
- 1 løg
- Chili
- 1 spsk frisk ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 tomat
- 200 g ris
- Olie
- 1 laurbærblad
- 1 dl yoghurt
- 1 håndfuld frisk korainder eller 1 tsk. stødt koriander
Fremgangsmetode:
1. Skyl risene i koldt vand og lig i blød i 30 min.
2. Hæld olie i en gryde og steg snittet løg og knust fedløg. Tilsæt derefter krydderierne, citronsaft og tomaten skåret i tern og rør godt sammen i to minutter.
3. Hæld rejerne og yoghurt i gryden og steg i 2 min ved høj varme. Tag gryden af varmen.
4. Kog risenene.
5. Tilføj den kogte ris i gryden og vend dem i biryaninien.
6. Pynt med friske koriander.
7. Serveres med tzaziki og en god salat.