Ingredienser:

  • 3 kyllingelår
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 kanel stang
  • 1,5 spsk kabsehkrydderier 
  • Håndfuld hakket koriander
  • 2 gulerødder
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • Salt og peber
  • 250 g ris
  • Pynt: persille og stegte nødder 

Fremgangsmetode: 

  1. Skyl risene og læg dem i blød i 30 min. 
  2. Tilsæt olie i en gryde og kom derefter snittede løg, hvidlød, tomat hakket i tern, tomatpure, gulerødder skåret i skiver og krydderierne. Bland godt sammen. 
  3. Tilføj kylling og steg i 15 min på mellem til høj varme. 
  4. Hæld dine ris i gryden og kom derefter kogende vand i, så vandet dækker cirka 2-3 cm over risene. Lad vandet koge i et minuts tid, lig derefter låg på gryden, skru ned for varmen og din kabseh vil være klar efter 30 min. 
  5. Pynt med stegte nødder. 
  6. Serveres med en salat og eventuelt græsk yoghurt.