Ma’lube (risret med kylling og grøntsager) opskrift

Ma’lube (risret med kylling og grøntsager)

Ingredienser:

  • En hel kylling
  • 1 kanelstang 
  • 2 løg
  • 3 laurbærblade 
  • 3 tsk salt 
  • ¼ tsk. peber 
  • 3 tsk af de 7 krydderier 
  • ¼ tsk. paprika 
  • 1 hel blomkål 
  • 1 tomat 
  • 2 auberginer 
  • Olie (meget)
  • 4 dl ris 

Fremgangsmetode: 

  1. Skær aubergine i mindre i tykke skiver og salt på begge sider, så noget af væsken fra aubergine kommer ud, fordi aubergine siver meget olie til sig ved friturestegningen. 
  2. Rens risene og sæt i blød. 
  3. Rens og skær kyllingen så lår, underlår, vinger og bryst er adskilt. 
  4. Koge kyllingestykkerne i 30 min med kanelstangen, laurbærbladene, 1,5 tsk. salt, 1,5 tsk. 7 krydderier og 1 stk. løg. 
  5. Skær blomkål i mindre stykker og frituresteg dem. 
  6. Frituresteg auberinge.  
  7. Dræn vandet fra gryden med kylling i og gem vandet. 
  8. Nu sammensættes ma’luben. Steg tomat og 1 løg skåret i skiver i en gryde med olie i. Placer kyllingestykkerne, derefter de stegte grøntsager i gryden. 
  9. Dræn risene for vand. Tilføj 1,5 tsk. salt, 1,5 tsk. af de 7 krydderier, ¼ paprika og ½ tsk. peber i risene. 
  10. Hæld derefter risene i ma’lube-gryden og pres lidt ned med hænderne. Kom det kogte vand fra kyllingen i gryden til det dækker 3 cm over risene. Lad risene koge i 5 min. Dæk gryden til med låg. Kog i yderligere 30 min ved lav til mellemvarme. 
  11. Tag låget af gryden. Kom et fag på gryden og vend ma’lube på fadet. 
  12. Pynt med stegte nødder.