Ma’lube (risret med kylling og grøntsager) opskrift
30 maj
Ingredienser:
En hel kylling
1 kanelstang
2 løg
3 laurbærblade
3 tsk salt
¼ tsk. peber
3 tsk af de 7 krydderier
¼ tsk. paprika
1 hel blomkål
1 tomat
2 auberginer
Olie (meget)
4 dl ris
Fremgangsmetode:
Skær aubergine i mindre i tykke skiver og salt på begge sider, så noget af væsken fra aubergine kommer ud, fordi aubergine siver meget olie til sig ved friturestegningen.
Rens risene og sæt i blød.
Rens og skær kyllingen så lår, underlår, vinger og bryst er adskilt.
Koge kyllingestykkerne i 30 min med kanelstangen, laurbærbladene, 1,5 tsk. salt, 1,5 tsk. 7 krydderier og 1 stk. løg.
Skær blomkål i mindre stykker og frituresteg dem.
Frituresteg auberinge.
Dræn vandet fra gryden med kylling i og gem vandet.
Nu sammensættes ma’luben. Steg tomat og 1 løg skåret i skiver i en gryde med olie i. Placer kyllingestykkerne, derefter de stegte grøntsager i gryden.
Dræn risene for vand. Tilføj 1,5 tsk. salt, 1,5 tsk. af de 7 krydderier, ¼ paprika og ½ tsk. peber i risene.
Hæld derefter risene i ma’lube-gryden og pres lidt ned med hænderne. Kom det kogte vand fra kyllingen i gryden til det dækker 3 cm over risene. Lad risene koge i 5 min. Dæk gryden til med låg. Kog i yderligere 30 min ved lav til mellemvarme.
Tag låget af gryden. Kom et fag på gryden og vend ma’lube på fadet.