Ingredienser:
– ca. 3 kg and
– 2 æbler
– 1 løg
– 200 gram svesker
– salt og peber
Til fadet (bruges til sovs):
– 1,5 liter vand
– 2 gulerødder
– 2 rødløg
– 3 stænger bladselleri
– skåret fedt/hud af anden ved halsen og enden
Opskrift:
1. Rens anden godt både indvendigt og udvendigt.
2. Gnid anden med salt indvendigt.
3. Skær æblerne og løg i grove tern. Sæt disse med sveskerne i anden og luk anden med kødnåle.
4. Læg skåret fedt/hud i en bradepande sammen med skåret bladselleri, rødløg, gulerødder, salt og peber. Hæld 1,5 liter vand i bradepanden.
5. Læg anden på brystet på en rist ovenpå bradepanden.
6. Steg anden i ovnen ved 200 grader i 1 time.
7. Tag stegen ud og lad den trække i 30 min.
8. Hæld vand fra bradepanden på anden. Vend stegen og hæld igen vand fra bradepanden på anden og sæt ind i ovnen igen i 1,5 time ved 200 grader.
9. Lad stegen hvile i 15-30 min.