Ingredienser: 

– ca. 3 kg and 
– 2 æbler 
– 1 løg 
– 200 gram svesker 
– salt og peber 

Til fadet (bruges til sovs):

– 1,5 liter vand 
– 2 gulerødder 
– 2 rødløg 
– 3 stænger bladselleri 
– skåret fedt/hud af anden ved halsen og enden 

Opskrift: 

1. Rens anden godt både indvendigt og udvendigt. 
2. Gnid anden med salt indvendigt. 
3. Skær æblerne og løg i grove tern. Sæt disse med sveskerne i anden og luk anden med kødnåle. 
4. Læg skåret fedt/hud i en bradepande sammen med skåret bladselleri, rødløg, gulerødder, salt og peber. Hæld 1,5 liter vand i bradepanden. 
5. Læg anden på brystet på en rist ovenpå bradepanden. 
6. Steg anden i ovnen ved 200 grader i 1 time. 
7. Tag stegen ud og lad den trække i 30 min. 
8. Hæld vand fra bradepanden på anden. Vend stegen og hæld igen vand fra bradepanden på anden og sæt ind i ovnen igen i 1,5 time ved 200 grader. 
9. Lad stegen hvile i 15-30 min.