Ingredienser: 

– 1 kg lammeribben

– 1/2 kg vinblade 

Fyld til bladene: 

– 350 gram grødris 

– 1/2 kg hakket oksekød 

– 5 spsk olivenolie 

– 1 spsk salt

– 1 tsk peber 

– 1 tsk 7 krydderier 

– 2 tomater 

Saft: 

– Vand 

– 1 tsk salt 

– 1/4 tsk kanel 

– 1/2 tsk peber 

– saft fra 1 citron

– 1/2 dl olivenolie 

– 2 tomater 

Opskrift:

1. Rens risene. 

2. Rens vinbladene og kog dem i 10 min. Dræn dem for vand. 

3. Skær 2 tomater fra “fyld til vinbladene” fint. Bland alle ingredienser sammen fra “fyld”.  

4. Skær tomaterne fra “saft” i skiver. Placer dem i bunden af en gryde. Tilføj derefter lammeribben. 

5. Bladene rulles med ca. 1 tsk. fyld. 

6. Sæt alle fyldte blade i gryden. 

7. Sæt en tallerken på bladene med noget vægt for at undgå at bladene åbner. 

8. Tilsæt alle ingredienser fra “saft” i gryden og kog vandet. 

9. Når vandet har kogt skrues der ned til mellem-lav varme i 2-3 timer.