Ingredienser:
– 1 kg lammeribben
– 1/2 kg vinblade
Fyld til bladene:
– 350 gram grødris
– 1/2 kg hakket oksekød
– 5 spsk olivenolie
– 1 spsk salt
– 1 tsk peber
– 1 tsk 7 krydderier
– 2 tomater
Saft:
– Vand
– 1 tsk salt
– 1/4 tsk kanel
– 1/2 tsk peber
– saft fra 1 citron
– 1/2 dl olivenolie
– 2 tomater
Opskrift:
1. Rens risene.
2. Rens vinbladene og kog dem i 10 min. Dræn dem for vand.
3. Skær 2 tomater fra “fyld til vinbladene” fint. Bland alle ingredienser sammen fra “fyld”.
4. Skær tomaterne fra “saft” i skiver. Placer dem i bunden af en gryde. Tilføj derefter lammeribben.
5. Bladene rulles med ca. 1 tsk. fyld.
6. Sæt alle fyldte blade i gryden.
7. Sæt en tallerken på bladene med noget vægt for at undgå at bladene åbner.
8. Tilsæt alle ingredienser fra “saft” i gryden og kog vandet.
9. Når vandet har kogt skrues der ned til mellem-lav varme i 2-3 timer.